Wel of geen tuinarchitect inschakelen

Alle informatie over het ontwerpen van een tuin bijeen

Je eigen tuin ontwerpen of toch een tuin- en landschapsarchitect inschakelen? Op deze pagina veel tips wanneer u besluit zelf aan de slag te gaan en voorbeeld ontwerpen. Indien u een bijdrage heeft voor deze rubriek, neem dan contact met ons op.

Wel of geen tuinarchitect inschakelen
Wat zijn de verschillen tussen de doe-het-zelver en een tuin- en of landschapsarchitect?
Een goed doordachte tuinplan is iets waar u zeer veelvuldig van zult genieten. Tuinarchitecten zijn vakmannen opgeleidt om na te denken over een harmonische indeling en vormgeving van uw tuin. Het goed inrichten van een tuin vergt techniek, inzicht in ruimtelijke eenheden, verstand van ecologie en ruimte en ontwikkeling. De verschillen tussen een tuinontwerp van een doe-het-zelver en een tuinarchitect zijn vaak al op papier zichtbaar.

Naast het inschakelen van een tuinarchitect kunt u ook een landschapsarchitect benaderen. Hierbij is er een duidelijk verschil in de gradatie van de opleiding van die van een tuinarchitect. Landschapsarchitecten houden zich veelal meer bezig met grootschalige landschappelijke, stedelijke en ecologische plannen, maar zijn veelal ook experts in het ontwerpen van een tuin. De titel ‘Landschapsarchitect’ is een beschermde titel die alleen na een academische opleiding en examen behaald kan worden.

Tuin- Landschapsarchitect zoeken?
Wanneer u ervoor kiest een tuin- of landschapsarchitect in te schakelen kunt u het beste de bureaugids op Landschapsarchitectuur.Net doorlopen en te zoeken naar een bureau wat bij uw past.

Bekijk het totaal overzicht van architecten in de bureaugids