Binnenlandschappen

Wat zijn binnenlandschappen?
& wat heeft het te maken met landschapsarchitectuur?
Binnenlandschappen heeft alles te maken met de beleven van de buitenruimte zover mogelijk door te trekken in het woongedeelte en andersom. De sfeer van binnenlandschappen worden in sterke mate bepaalt door de materialisering. Bij veel moderne huizen wordt de scheidingslijn tussen buiten en binnen steeds kleiner. Voorbeeld hiervan zien we terug bij huizen waar het terras tot in de woonkamer doorloopt, of er wordt met een schuifpui een openverbinding gemaakt tussen de woonkamer/ keuken en de tuin. Het landschap van buiten komt naar binnen en andersom.

  

Landschapsarchitectuur en binnenlandschappen
Een binnenhuisarchitect bepaalt hoe uw huis er vanbinnen het mooist uit kan zien. Een tuin of landschapsarchitect bepaalt hoe uw buitenruimte eruit kan komen te zien. Het zijn onafhankelijke architect en adviseur die gevoel moet hebben voor licht en ruimte, vormgeving, kleurcombinaties en materialenkennis. Het beroep van binnenhuisarchitect is tegenwoordig erg populair dat zowat elke zender wel een eigen-huis-en-tuin-programma heeft. Een goede architect luistert naar uw ideeën en wensen en weet deze te vertalen naar een passende woonsfeer. En goed binnenlandschap past ook bij het landschap buitenhuis en daar heeft juist de tuin- en landschapsarchitect verstand van. Bij het inrichten van een ruimte wordt eerst een basis gelegd door middel van een plattegrond op schaal. Hierna volgt een kleurplan en materiaal- advies om een bepaalde woonsfeer te creëren. Hierbij moet er natuurlijk rekening gehouden worden met het beschikbare budget en de technische mogelijkheden. Zo weet zowel uw landschapsarchitect als uw binnenhuisarchitect op een creatieve en flexibele manier invulling te geven aan uw woonwensen.

Nieuws over binnenlandschappen
Bij veel nieuwe ontwikkelingen over binnenlandschappen wordt tegenwoordig de inzet van mensen uit het vakgebied van de landschapsarchitectuur betrokken. Vandaar dat we u via landschapsarchitectuur.net ook op de hoogte houden van belangrijke nieuwtjes uit de wereld van de ‘binnenlandschappen’.
Bezoek de nieuwspagina voor actuele nieuwsberichten.

  
Green Tech in de stad Parijs
De tassenwinkel van Louis Vuitton op de Champs-Elysées heeft metershoge bamboe in de etalage. Het spiksplinternieuwe museum Quai Branly heeft een verticale tuin: een zes verdiepingen hoge muur is van onder tot boven bedekt met bomen, planten, bloemen, gras en onkruid.
Parijs wordt overwoekerd door groen. Winkels en bedrijven leggen spectaculaire groenvoorzieningen aan. De gemeente Parijs organiseert met veel succes een wedstrijd voor de mooiste geveltuin en de mooiste balkontuin. De landelijke ‘open tuinendagen’ trokken deze maand vijftien procent meer bezoekers dan vorig jaar – ook in de hoofdstad was de opkomst enorm.
,,Het is een opvallende trend,’’ zegt Monique Large van trendwatcher Dezineo. ,,Het is logisch: mensen in de stad hebben te maken met vervuiling, de drukte, stress. Ze zoeken naar schone lucht, natuur, kwaliteit van leven. Maar ze willen wel geregisseerd groen.’’
Het museum Quai Branly is daarvan het meest recente voorbeeld. Op een muur van 800 vierkante meter zijn door ‘tuinkunstenaar’ Patrick Blanc van de stoep tot het dak 15.000 planten aangebracht. Van varens tot vlinderstruiken en van lelies tot hosta’s. ,,Dat is de opkomst van ‘green tech’ in de stad,’’ zegt Monique Large. ,,Het is een tuin op die museummuur, maar het is ook een creatie, het is technisch.’’

 

Binnenhuisarchitecten & interieurontwerpers

Hieronder hebben we een overzicht gezet van enkele binnenhuisarchitecten en interieurontwerpers. Heeft u een aanvulling voor deze lijst dan kunt u hier contact met ons opnemen.

www.binnenhuisarchitect.nl
Binnenhuisarchitect uit Wateringen, met informatie over verlichtingsplan, kleurenschema en interieurontwerp.

Jv2rV – Interieurontwerp
JV2RV – Interieurontwerp – Meubelontwerp – 3d Visualisaties

ONTWERP EN ADVIES
inrichten wonen interieur badkamer keuken: interieuradvies

Eckhart Interieurarchitectuur
interieurarchitectuur, interieurprojecten en projectinrichting, inspiratiebron voor exclusieve interieurs, design meubelen en decoratiekunst.

Roosmarijn Interieuradvies
biedt aan de hand van een aantal stappen een compleet interieur advies. De stappen zijn achtereenvolgens: introductiegesprek, interieurindeling, kleurplan, materiaalplan en meubelkeuze en verlichtingsplan.

Colombine Sarrailheacute , interieur designer
Ik zoek, samen met u, naar de juiste styling en inrichting van uw huis. Als interieur designer steun ik u in de verwezenlijking van uw ideeë n en wensen.

Robert de Nijs interieurarchitecten
interieurarchitecten – decorateurs, stellen hun creativiteit, vakkennis en ervaring ter beschikking van de client bij de keuze van het interieur voor woning en/of kantoor. De inrichting van leef- en werkruimte geschiedt vanaf het eerste ontwerp

Meer boeiende links over onder andere dit onderwerp zijn te vinden op de linkenpagina.