Groen leveranciers

Nederland kent diverse gespecialiseerde bomen en planten leveranciers. Op deze pagina een overzicht van de verschillende soorten groen leveranciers.


Er zijn zeer veel hoveniers bureaus in Nederland. Via een aantal websites kunt u er eenvoudig opzoeken.

VHG Vereniging van hoveniers en groenvoorziening
De VHG is een branchevereniging die de belangen behartigt van haar leden. De VHG ondersteunt haar lidbedrijven in haar bedrijfsvoering en in het bevorderen van een leefbare samenleving door middel van aanleg en onderhoud van het groen in de leefomgeving. De VHG bestaat uit regionale afdelingen, vakgroepen, een ledenraad, het bestuur en een landelijk bureau.
Web: www.vhg.org

Stichting Groenkeur
Groenkeur is het gerespecteerde, onafhankelijke en betrouwbare selectie-criterium in de groene sector. Met ons kwaliteitskeurmerk kunnen particuliere en zakelijke opdrachtgevers zich op de markt onderscheiden. Wij bevorderen het vakmanschap van de groenprofessionals. Dit doen wij onder meer door onze Beoordelingsrichtlijnen. Bovendien organiseren wij nazorg door onze bepalingen over garantie, nakoming en geschillencommissie.De opdrachtgever kiest met een Groenkeurondernemer voor de gewenste dienst-verlening tegen een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.
Web: www.groenkeur.nl

Hoveniers-nederland.nl
Middels deze pagina bieden wij de consument een overzicht van alle hoveniers in Nederland, zoals deze bekend zijn bij de Kamer van Koophandel. Tevens is aangegeven welke bedrijven gecertificeerd zijn. Bijvoorbeeld Groenkeur of TuinKeur.
Web: www.hoveniernederland.nl

 


Naturado BV
Naturado is hét toonaangevende merk als het gaat om potgrond, bodembedekkers, graszaad en meststoffen. Al ruim 25 jaar ontwikkelt Naturado hoogwaardige kwaliteitsproducten voor de tuin. Als u onze producten in de tuin gebruikt ervaart u dat u met de kennis en ervaring van Naturado een mooie tuin krijgt met gezonde planten en veel bloemen! Bezoek de website om te kijken wat er te koop is op het gebied van potgrond, compost, tuinaarde, bodembedekkers, gazon en siertuin.
Web: www.naturado.nl

ORGAplus International bv
Orgaplus natuurlijke bemestingskorrels is hét antwoord voor een milieuvriendelijke en ecologische bemesting van uw tuin.Het unieke gepatenteerde procédé van Orgaplus maakt het mogelijk via een verantwoorde wijze een perfecte voedingsstof voor plant en bodem te produceren
Web: www.kundig-bemesten.nlSempergreen
Groene daken, bloeiende rotondes, erosiewerende taluds, begroeide livingwalls en schitterende bodembedekking. De groene Sempergreen® producten zijn overal toepasbaar, snel te verwerken en nagenoeg onderhoudsvrij. Sempergreen® is producent van: vegetatiematten, beplanting voor groendaken, plantmatten en livingwalls. Maak gebruik van onze kennis en ervaring, lift mee met het succes van deze duurzame, groene producten!
Web: www.sempergreen.com


Zinco Benelux B.V.
Toonaangevende, innovatieve en duurzame systemen voor dakbegroening, waarbij er voor iedere vorm van groen op het dak een specifiek systeem is ontwikkeld.
Web: www.zinco.nl

DAKU Int. GmbH
Het bedrijf heeft ervaring in groene daken sinds 1989. De kerncompetentie ligt in de ontwikkeling en marketing van systeemoplossingen voor groene daken en  zonne-en dakbedekking. Het kantoor van de Daku GmbH is sinds januari 2011 gelegen in Berlijn – Adlershof, het meest moderne technologie park van Duitsland en het belangrijkste wetenschappelijke, economische,  media-centrum van de hoofdstad regio Berlijn Brandenburg. Wij werken samen met partners uit alle regio’s van Duitsland en uit België, Nederland, Italië, Singapore, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
Web: www.daku.de


BIODIVERS
Leverancier van inheemse zaden voor alle typen wegbermen, dijken, wadi’s, golfbanen, natuurvriendelijke oevers, bosranden, akkerranden, boerderijerven, landschappelijke tuinen, speelgazons, heemtuinen en nog veel meer. Natuurlijker kàn het niet! Onze afdeling ecologie heeft ruime ervaring in akkerrandenbeheer en natuurvriendelijke oevers. Tevens kunnen zij u adviseren op het gebied van omvorming van agrarisch gebruik naar natuurbeheer. Ook zijn zij bekend met allerlei onderdelen van de Flora -en faunawet, w.o. het opstellen van een Natuurtoets, een Ecologisch Werkplan, een Werkprotocol en Toolbox. Ook kunnen wij invulling geven aan de praktische kant ervan, zoals het afvangen en/of overzetten van vissen. En heeft u advies nodig bij de aanleg van nieuwe natuur of bij het opstellen van een maaibeheerplan, bel ons dan gerust!
Web: www.biodivers.nl

Greendal
Greendal verkoopt zaaizaden van wildbloemen, klavers, groenbemester, grassen en zaaizaadmengsels.
Web: www.greendal.nl

MediGran
MediGran is ruim 20 jaar gespecialiseerd in het verzamelen, telen en verwerken van inheemse zaden. Door haar expertise is MediGran toonaangevend in de toepassing van inheemse wildbloemenmengsels, bermmengsels en weidemengsels voor een natuurvriendelijke leefomgeving en ecologische groenbeheer.
Web: www.medigran.nl


Boomkwekerij “De Batterijen”
Boomkwekerijen “De Batterijen” is uniek in Nederland door zijn enorme assortiment vrucht- en laanbomen. Door de grote zorg die wij moeten besteden aan de opkweek van onze producten en de ongunstige plant omstandigheden in de zomer, kunnen wij niet het gehele jaar voor verkoop geopend zijn. De verkoop van onze producten is van half september tot half mei.
Web: www.batterijen.nl


Heem
HEEM adviseert, realiseert en beheert. Het doel is het succesvol toepassen van natuurlijke vegetaties in de landschappelijke en stedelijke omgeving. De daarvoor benodigde inheemse zaden vermeerderen wij onder strikte condities op eigen kwekerij. Het draait bij al onze activiteiten om unieke kennis en ervaring. Daarom kunnen wij garantie geven op het eindbeeld van de projecten die wij begeleiden.
Web: www.heem.nlBTL Bomendienst
Boombeheer in de ruimste zin van het woord. Daarvoor kunt u terecht bij BTL Bomendienst. Een organisatie die uw bomen een dienst bewijst als het gaat om:
Boombeleid en beheer; Boomtechnisch advies ; Boomonderhoud; Leveren en (ver)planten ; Standplaatsverbetering; Bestrijding van ziekten en plagen; Detachering+. Treegator watergeefsysteem.
Web: www.bomendienst.nl

Copier groenadvies BV
Copier Groenadvies BV We leven in een snelle, compacte wereld. Alles is continu aan verandering onderhevig. Alles hangt met elkaar samen. In deze dynamische wereld werkt Copier Groenadvies aan grote en kleine projecten, op cultuurtechnisch en ecologisch groengebied. Voor het uitvoeren van al uw opdrachten is vakwerk alleen niet genoeg. Uw project krijgt bij ons de persoonlijke aandacht die het verdient. Kort communicatielijnen en een slagvaardige organisatie.
Web: www.copiergroenadvies.nl

Flier Boomverzorging
Particulieren, gemeenten, hoveniers, boseigenaren, bosexploitanten, beheerders van landgoederen: ze werken samen met Flier Boomverzorging uit Harskamp. Net als u hebben zij een specialist nodig voor het onderhoud van bomen óf complete bospercelen. Van aanplanten en verplanten tot snoeien en rooien. Dat is als sinds 1997 het specialisme van Flier Boomverzorging.
Web: www.flierboomverzorging.nl

Nationale Bomenbank
De Nationale Bomenbank is sinds 1972 actief op het gebied van boomverplanting, boomverzorging en onderzoek in de breedste zin van het woord. Op het gebied van het verplanten van grote bomen is de Nationale Bomenbank marktleider. De productenrange bestaat uit: verplanten – bomen planten – bomen leveren – voorzorg – nazorg en garantie – snoeien van bomen – boomverzorging – inventarisatie en boomveiligheidscontrole (VTA) – onderzoek en advies – boomtaxatie – groeiplaatsverbetering – grondzuigen – voedingspijlers – ploffen – injecteren voedingsstoffen – Boomsubstraat – Eéntoppig boomgarantzand ‘Rotterdam’ – Bomengrond – Treebox HP – Treebox kunststof – Permavoid ‘Sandwich constructie’ – boomkwekerij – EKO-keur bomen – boomregistratie – boombakken – boombeschermers – leiconstructies – dakconstructies en luisbestrijding.
Web: www.bomenbank.nl

• Bedrijf voor een van bovenstaande rubrieken toevoegen