Tuintrends in de hele wereld

Alle informatie over tuinstijl- en sferen bijeen

Alles informatie over de diversiteit aan tuinstijlen en sferen in uw tuin op een pagina bijeen
Een juist sfeer of stijl maken in uw tuin is een vak apart. Er zijn verschillende technieken en methoden die u kunt toepassen om een specifieke sfeer te krijgen.

Tuintrends in de hele wereld
Internationaal zien wij de volgende interesses en trends:

Over de hele wereld zien wij dat tuinieren in potten en bakken erg populair blijft, omdat veel mensen alleen een klein balkon of terras hebben.
Het gebruik van bloembollen is in de meeste landen geconcentreerd op het kleurige effect van bloembollen. Mensen planten de bollen allemaal bij elkaar om een kleurig effect te krijgen zonder zich te storen aan beplantingsschema’s.
De interesse in tuinieren is in de hele wereld groeiende. In sommige landen is tuinieren een statussymbool, in andere landen laten tuinen zien of iemand trendy is of niet.
Wereldwijd zijn de tuinierders in de leeftijd van 20-40 jaar meer geĆÆnteresseerd in het directe resultaat van tuinieren. Boven de 40 wordt het vaak een serieuze hobby waarbij het zelf kweken van groot belang is.
Nieuw is het kopen van verschillende variƫteiten omdat ze goed combineren met bepaalde vaste planten. Veel combinaties zijn het waard om eens te proberen. Meer informatie hierover is te vinden op verschillende plaatsen op deze site.
De populairste voorjaarsbloeiende bloembol is de tulp. De populairste zomerbloeiende bloembol is voor Europa de dahlia, buiten Europa heeft de lelie de voorkeur.