Projecten Zuid Holland

Projecten Zuid-Holland


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Zuid Holland is een provincie in West-Nederland aan de Noordzeekust. Het is een van de dichtstbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden in Nederland. De provincie meet 3403 km². Het aantal inwoners is 3,46 miljoen (2006), waarmee Zuid-Holland de bevolkingsrijkste provincie van Nederland is. Aangrenzende provincies zijn Zeeland in het zuiden, Noord-Brabant in het zuidoosten en Gelderland en Utrecht in het oosten.

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Zuid-Holland

 
 
 
 


Open tuinen


www.keukenhof.nl
In Keukenhof staan voorjaarsbollen centraal.
De naam zegt het al: deze bollen bloeien in het voorjaar. Keukenhof is dan ook alleen in die periode geopend. De overige maanden zijn bestemd voor onderhoudswerkzaamheden aan het park, en natuurlijk voor het planten van de bollen, zodat wij het volgende voorjaar weer een bloeiende kleurenpracht aan u kunnen presenteren.

www.hofvanwouw.nl
Om deze unieke Tuin, een prachtig stukje cultureel erfgoed in de binnenstad van Den Haag, in stand te kunnen houden organiseert De Hof van Wouw een paar keer per jaar tuindagen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de tuin. Op deze tuindagen zijn er rondleidingen door de Tuin der Hesperiden en de Hof en zijn er lezingen in de tuinkamer. 

www.esveld.nl
Onze kwekerij, op traditoneel Boskoopse leest geschoeid, is vrij toegankelijk voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen. Een bezoek aan PlantenTuin Esveld is op deze manier inspirerend en leerzaam. Een virtuele rondwandeling over het bedrijf geeft U vast een klein voorproefje.

www.oostvoorne.org/slotgrachttuin
De twee gedeelten van de Slotgrachttuin staan in opvallend contrast met elkaar. De strakke voor tuin kenmerkt zich door formele buxusvormen en in de romantische achtertuin vindt u een schilderachtige verzameling van bloeiende planten.

www.warwinckel.nl
Nog elke dag hebben we plezier van wat in de jaren zestig is begonnen namelijk het aanplanten van bijzondere bomen. Zo hebben we een prachtige Rode haagbeuk, een Treures, een Bonte esdoorn en hieromheen vele verschillende tuinkamers
met evenzovele tuinsferen! Kortom 5100m2 ruimte…..

www.verborgentuinen.nl
Het evenement Verborgen Tuinen in Rotterdam vindt dit jaar plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni. Tachtig tuinen zijn op deze dagen geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. U kunt tijdens dit weekend zo’n zeventig privé tuinen bezoeken. Daarnaast zijn een aantal volkstuincomplexen, botanische tuinen en heemtuinen in het programma opgenomen.

 

Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig
.

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Landgoederen


Landgoederen in Zuid-Holland 
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.peerdegaerdt.nl
Landgoed De Peerdegaerdt bestaat uit een erf met wandeltuin en een karakteristieke hoogstamboomgaard. Op het erf staat het landhuis en een aantal stallen en schuren.

Ambachtsherenhuis Heenvliet
Heenvliet is een oud stadje op het eiland Voorne-Putten. De markt met de mooie gevels en de tolpoort zijn het eerste beschermende historische stadsgezicht van Nederland. Achter de poort van het statige ambachtsherenhuis aan de markt schuilt 5 hectare landgoed met in het middelpunt de ruïne Ravesteyn.

Landgoed Meer en Bos
Het Landgoed Meer en Bos(ch) ligt tussen Loosduinen (Waldeck) en Kijkduin aan het eind van de de ongeveer 10 kilometer (!) lange Laan van Meerdervoort. Het landgoed (18ha) is ook nu nog een oase van rust aan de rand van de drukke stad.

www.tewerve.nl
Zeer rustig gelegen in een beschermd natuurpark van 29 hectare in Rijswijk, kent deze locatie een rijke historie. Het landgoed, omstreeks 1260 bewoond door Floris van de Werve, heeft roerige tijden doorstaan de afgelopen eeuw. Ondanks de vele gedaantewisselingen blijft Landgoed Te Werve een waardevol historisch monument.

Landgoed Sorghvliet
Sorghvliet (Zorgvliet) is een eeuwenoud Landgoed dat grenst aan de Scheveningseweg.

Landgoed Ockenburg
Het huidige Landgoed Ockenburg is omstreeks 1650 aangelegd in opdracht van de dichter en medicus Jacob Westerbaen. Wegen en groen werden in Classicistische landschapsstijl ontworpen.

www.duindigt.nl
Het landgoed Duindigt bestaat uit een buitenplaats en daarnaast uit landbouwgronden, bossen, sportvelden en woningen.De buitenplaats – een landhuis, verfraaid door tuinen, park, parkbossen en een lanenstelsel – vormt het hart van het landgoed.

www.hofwijck.nl
In Huygens’ dagen was Hofwijck een uur gaans per trekschuit vanuit Den Haag. Tegenwoordig vindt u de buitenplaats middenin Voorburg, pal naast spoorbaan en snelweg.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


www.biesbosch.org
De Biesbosch is een nat gebied of wetland, waar grote groepen watervogels dekking, voedsel en nestgelegenheid vinden. Door verruiging en het open graven van polders ontwikkelt zich geleidelijk een zoetwatermoeras met een enorme soortenrijkdom.

Natuurmonumenten.nl natuurgebieden zuid-holland
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Structuurplannen


www.landschapsplan.nl
Het Landschapsplan is in 1998 verschenen en besproken in alle 12 gemeenteraden van het gebied [van Kinderdijk tot aan Gorinchem en Vianen]. In het plan worden 34 projecten beschreven die uitgevoerd kunnen worden om het gebied mooi te houden of nog mooier te maken. De Stichting Uitvoering Landschapsplan Alblasserwaard-Vijfheerenlanden coördineert deze projecten.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige


www.beeldentuinravesteyn.nl

Beeldenruin Ravesteyn is een jaarlijks terugkerende expositie, op een van de mooiste plekjes van Voorne -Putten.
Uitgegroeid tot een volwaardige beeldentuin en inmiddels bekend geworden in binnen en buitenland .