Projecten Zeeland

Projecten Zeeland


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Zeeland is een provincie in zuidwest Nederland. De provincie bestaat uit een aantal (schier)eilanden en een strook vasteland langs de grens met België. De naam ‘Zeeland’ is hiervan afgeleid.De schiereilanden en de voormalige eilanden zijn:

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Zeeland

 
 
 
 


Open tuinen


www.tuinenaandekust.nl
In Oostkapelle, direkt aan de Zeeuwse kust gelegen, bevinden zich 4 privé-tuinen die slechts 2 weekeinden geopend zijn voor publiek. Achter de duinen, beschermd door de eeuwenoude bossen van de Manteling kunt u zien wat er allemaal groeit en bloeit op de vruchtbare Zeeuwse klei.

Bevelandse tuinen zeelandnet.nl
De Bevelandse Tuinenroute loopt door en rond Goes. Een prima startpunt dus.

www.sequoiahof.nl
Verborgen in het Zeeuwse platteland, aan de rand van het dorpje Vlake, ligt De Sequoiahof, een betoverende tuin vol bloeiende bloemen en indrukwekkende sferen.

www.erica-kijktuinen.nl
Of je nu rozenteler bent of kweker van bolgewassen, doorgewinterd tuinier of zomaar bewonderend toeschouwer: de kijktuinen van Erica’s Flora en Fauna hebben voor ieder veel te bieden. En dat in ieder seizoen.

www.juustwakwou.com
De tuin is momenteel 5200 m² groot, het oude gedeelte 2600 m² met daar omheen sinds 1997 het nieuwe gedeelte met zijn mixed border met een lengte van 88 m en de groenten-, kruiden-, grassen- en wittetuin. Het oude gedeelte heeft een natuurlijke vijver en rotswaterpartij, verder een schaduw- en wit geel rode border rozentuin bospad en een varentuintje.

Overwellingen
Als u de tuin binnengaat, ziet u direct links een oude appelboom (Bellefleur), die overgroeid wordt door de klimroos ‘Bobby James’. Tegen de voorgevel van de boerderij zijn twee sierdruiven geleid. Verder zijn twee oude gesnoeide taxusfiguren opvallende elementen in deze voortuin.

Tilly’s tuin
laat zich niet in 1 woord beschrijven, sommige hebben het over cottage.De tuin heeft een eigen stijl. Bladvormen spelen hierbij een grote rol. Ieder jaar veranderd er wel iets in de tuin, de natuur laat zich nu eenmaal niet dwingen.

 

Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig
.

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Landgoederen


Landgoederen in Zeeland 
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.slot-moermond.nl
Op een fraai landgoed, vlakbij Renesse op zo’n 45 hectare grond ontdekt u ” Slot Moermond”. Het werd rond 1229 gesticht door Costijn van Zierikzee. De bekendste bewoners zijn ongetwijfeld Jan van Renesse (een persoonlijke vriend van Floris de V.) en Witte van Haamstede. Door veldslagen werd het kasteel tot tweemaal toe verwoest, maar telkens weer herbouwd.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


natuurmonumenten.nl natuurgebieden Zeeland
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Structuurplannen


Structuurplan Vlissingen.nl

Het structuurplan is een visie op een gefaseerde ontwikkeling van het gebied Vlissingen in de komende 15 à 20 jaar.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.