Projecten Utrecht

Projecten Utrecht


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Utrecht is is met een oppervlakte van 1449 km² de kleinste provincie van Nederland. De provincie telt ca. 1,17 miljoen inwoners. De dichtbevolkte en zeer centraal gelegen provincie wordt algemeen tot de Randstad gerekend. De hoofdstad is Utrecht. Deze stad was het centrum van het bisdom of Sticht Utrecht dat de voorloper was van de huidige provincie.

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Utrecht

 
 
 
 


Open tuinen


www.meijetuin.nl
Rondom een fraaie boerderij aan het kronkelige riviertje Meije liggen tien tuinen, elk met een eigen sfeer. U vindt er romantische borders, watertuinen, een tachtig jaar oude boomgaard met naar Middeleeuws gebruik ingeplante boomspiegels, een schaduwtuin, een kruidentuin en een heerlijk geurende Mediterrane tuin.

www.ramsbotham.nl
Aaneengesloten tuinen over bijna 2ha, elke met een eigen uitstraling. Unieke tuin in een historisch rabattenbos (verhoogde veen). Ruim 2500 verschillende soorten planten, bomen en heesters

www.murrenhof.nl
De Murrenhof is een prachtige landschappelijke ingerichte tuin die goed in de natuurlijke omgeving van Breukeleveen past. Het land wordt omzoomt met idyllische slootjes.

www.twinkeltje.nl/endegier
De tuin ligt in een landelijke omgeving, met veel sloten, weilanden en knotwilgen, langs een ‘boerenweggetje’, net buiten het dorpje Driebruggen.

Privetuin Het Landje
Privétuin Het Landje in Eemnes, 5500m2.

Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Landgoederen


Landgoederen in Utrecht 
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.landgoedvollenhoven.nl
Het landgoed Vollenhoven in De Bilt in de provincie Utrecht is een fraai voorbeeld van een van de eerste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande. Het landgoed, dat uit de 17e eeuw dateert, werd rond 1800 in de Engelse landschapsstijl ontworpen en is sindsdien weinig veranderd.

www.eyckenstein.nl
Even ten oosten van het dorpje Maartensdijk (gem. De Bilt) ligt aan de dorpsweg het oude landhuis Eyckenstein. Achter dit statige huis ligt het bijbehorende bosrijke landgoed van 182 ha. Eyckenstein heeft een rijke geschiedenis van zo’n 500 jaar achter de rug.

Goudestein
Langs de rivier de Vecht liggen veel buitenplaatsen.
De voormalige buitenplaats Goudestein is sinds 1957 het gemeentehuis van Maarssen.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


Natuurgebieden Utrechts landschap
Natuurgebieden Houdringe, Beerschoten, Panbos 
De landgoederen Houdringe en Beerschoten behoren tot de Stichtse Lustwarande: de unieke gordel van landgoederen en buitenplaatsen aan de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. Landgoed Beerschoten bezit een parkbos uit de 19de eeuw dat is ontworpen door tuinarchitect J.D. Zocher jr. in Engelse landschapsstijl. In het parkbos bevinden zich kronkelende vijvers, een stromende beek, weiden met boomgroepen, oude lanen en resten van een loofgang en een sterrenbos.

natuurmonumenten.nl natuurgebieden Utrecht
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Structuurplannen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige


www.imkerij.nl

Op Imkerij ’t Schuurtje aan de Oud-Loosdrechtsedijk 115 kunt u een bezoek brengen aan onze sfeervolle landelijke boederijtuin en voor ouders en kinderen zijn er allerlei leuke kaarsen maak activiteiten.