Projecten Overijssel

Projecten Overijssel


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Overijssel is een provincie in Nederland. Overijssel grenst in het noorden aan Drenthe, in het noordoosten aan Nedersaksen (Duitsland), in het zuidoosten aan Noordrijn-Westfalen (Duitsland), in het zuiden en zuidwesten aan de Achterhoek, (provincie Gelderland), in het zuidwesten gescheiden door de IJssel, in het uiterste westen aan de Noordoostpolder, provincie Flevoland en in het noordwesten aan Friesland.

Ten zuiden van de grens met de Noordoostpolder grenst Overijssel enkele kilometers aan het Zwartemeer. Grofweg is Overijssel te verdelen in de Kop van Overijssel, het Vechtdal, Salland en Twente.

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Overijssel

 
 
 
 


Open tuinen


www.cemunnos.nl
Die tuin, onze showtuin, bevat inmiddels zo’n 40 palmen, 20 yucca’s, 6 bananensoorten, meer dan 30 gembersoorten, vele soorten agaves, catussen en nog honderden andere vorstbestendige exoten.

www.prionatuinen.com

Direct na binnenkomst bevindt u zich in het hart van de tuin. Een open ruimte voor het woonhuis(A), waarop drie enorme eiken staan. De grootste daarvan is waarschijnlijk meer dan 200 jaar oud en heeft model gestaan voor het logo van de Priona tuinen.

www.entoshof.nl
In de achtertuin van onze woning, gelegen aan de rand van het stadscentrum in Rijssen, heb ik een Japanse tuin gerealiseerd. De tuin heeft een bescheiden afmeting van ca. 100 m², maar door het juist beplanten ontstaat er een sfeer van rust.

www.demaartjestuin.nl
Onze tuin bestaat uit verschillende tuinkamers met veel uitbundig bloeiende borders, waarin veel rozen, grassen en bijzondere vaste planten verwerkt zijn. De tuinkamers zijn verdeeld door middel van verschillende heggen waaronder beuken, taxus en rozen.

Erve Knopert
Bent u tuinliefhebber? Kom dan eens een kijkje nemen in de prachtige fuchsiatuin van erve “Knopert”. Midden in het fraaie en rustieke landschap kunt u genieten van veel pracht en praal.De tuin is ingericht met honderden soorten Fuchsia’s en kuipplanten en is een lust voor het oog. 

www.hongerdijk.nl
In het voorjaar 2000 zijn we begonnen met de aanleg van de boerderijtuin (5750 m³) omringd door beukenhagen. De voortuin is verdeeld in vakkenbeplanting en deze vakken zijn door buxus omringd.

de wijngaard tuin
Oppervlakte: 250 m2.Druivensoorten: Diverse rassen: Regent, Rondo, Triomphe ‘d Alsace, Dornfelder, Merzling en Bianca.
Bezoek: na telefonische afspraak.

www.adahofman.nl
Deze schitterende 2,25 ha. omvattende vijvertuin is in 1987 aangelegd door Ada Hofman, auteur van verschillende vijverboeken. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin. Ada Hofman is er in geslaagd om één van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van ons land bijeen te brengen, ongeveer 3000 verschillende soorten vindt de bezoeker in de tuin.

Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Landgoederen

Landgoederen in Overijssel 
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.baasdam.nl
Het circa 65 ha. grote landgoed ‘Baasdam’ ligt 15 km voorbij Almelo, tussen Tubbergen en Reutum, in het hart van Twente. Het landgoed ligt in een typisch Twents landschap. Het kenmerkt zich door bospercelen, een es (dit is een verhoogde akker) omgeven door houtwallen en knoteiken, weilanden en landbouwgrond omringd door loof- en naaldbossen.

www.landgoedhessum.nl
In het afwisselende landschap van het Vechtdal met haar weidegronden, stuwduinen, bossen en heide ligt Landgoed Hessum. Ingeklemd tussen Kasteel Rechteren en Landgoed Vilsteren. Het Overijssels Vechtdal is hét gebied van kastelen, havezaten en buitenplaatsen.

www.landgoed-vilsteren.nl
Landgoed Vilsteren is en wil geen openluchtmuseum zijn, maar een levend landschap met daarop een levende gemeenschap die beiden mee gaan met hun tijd. Dit is onder andere terug te vinden op de onderdelen ‘dorp Vilsteren’, ‘molen’ en ‘kerk’. Het dorp Vilsteren ligt in zijn geheel op het landgoed, een voor Nederland unieke situatie.

www.singraven.nl
Op Landgoed Singraven kunt u volop wandelen en fietsen. U geniet er van de afwisseling in het landschap en de rustieke sfeer van het landgoed. Herhaaldelijk komt u de Dinkel tegen die langs de fraaie essen met hun akkers en weilanden slingert, tussen schitterende bospartijen en heidevelden door, en langs de karakteristieke Twentse houtwallen en boerderijen.

www.huisnieuwrande.nl
Verscholen op een royaal landgoed te Diepenveen, net buiten de bebouwde kom van Deventer, langs de uiterwaarden van de IJssel, staat het monumentale Huis Nieuw Rande. Een uniek pand dat historie ademt en gelegen is in een prachtig Engels landschapspark met bospartijen en vijvers.

www.schuilenburg.nl
De geschiedenis van landgoed Schuilenburg hebben we opgedeeld in drie hoofdgroepen. Deze hoofdgroepen zijn weer onderverdeeld in diverse onderwerpen. Deze onderwerpen sluiten op elkaar aan.

www.baasdam.nl
Het circa 65 ha. grote landgoed ‘Baasdam’ ligt 15 km voorbij Almelo, tussen Tubbergen en Reutum, in het hart van Twente. Het landgoed ligt in een typisch Twents landschap. Het kenmerkt zich door bospercelen, een es (dit is een verhoogde akker) omgeven door houtwallen en knoteiken, weilanden en landbouwgrond omringd door loof- en naaldbossen.

www.weleveld.com
Landgoed Weleveld is gelegen nabij de plaatsen Borne en Zenderen.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


Nationale parken in Overijssel
Nationale parken zijn gebieden met internationaal zeldzame of unieke en nationaal kenmerkende landschapskwaliteiten, en in samenhang daarmee bijzondere natuurlijke en recreatieve kwaliteiten. De Nationale parken kunnen ook een belangrijke toeristisch-recreatieve betekenis hebben. Doel is behoud en versterking van de gebiedseigen waarden. Voor het Rijk zijn de Nationale parken extra aandachtsgebieden.

natuurmonumenten.nl natuurgebieden Overijssel
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Structuurplannen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig
.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

-> Klik hier om een project suggestie toe te voegen

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.