Projecten Noord Brabant

Projecten Noord Brabant


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Noord Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland. Ze grenst aan de Nederlandse provincies Limburg, Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland en aan de Belgische provincies Antwerpen en Limburg.

Belangrijkste steden in Noord-Brabant zijn na de hoofdstad ‘s-Hertogenbosch ook Eindhoven, Tilburg, Breda, Oss, Helmond, Waalwijk, Oosterhout, Bergen op Zoom en Roosendaal. Al deze steden zijn ook toonaangevend geweest in de ontwikkeling van de Nederlandse industrie, en bevinden zich tevens in de “Brabantse Stedenrij” een combinatie van de Brabantse steden tezamen met randgemeenten.

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Noord Brabant

 
 
 
 


Open tuinen


www.detuinenindemen.nl

Verrassende combinaties van gewone en bijzondere vaste planten, rozen, éénjarigen en bollen zijn te zien in vele verschillende tuinen met elk hun eigen sfeer. Zo is er een oranje rozentuin, een tuin in paars-rood, borders in abrikoos, een kleurcontrasten-tuin en nog veel meer. 

baron zijn hof
De voormalige moestuin en boomgaard werd door Hubertus Paulus Hoevenaar jr.,exploitant van suikerfabrieken in Indië, rond 1870 aangelegd.

Stekkenplek ruud en ien
voor een bezoek aan onze gastvrije Engelse cottagetuin

Blom en planten
Deze Site geeft je een impressie van de Tuin en mijn planten. Ik verzamel planten en probeer zoveel mogelijk soorten in mijn tuin uit.

t Schuurhuis
De tuin bestaat uit de verschillende sferen. Naast het huis ligt de vijvertuin. Centraal daarin ligt de rechthoekige vijver met fontein. Rond de vijver ligt een gazon met een borderrand van lavendel. In de vijvertuin is ook een stamrozenperk te vinden.

Tuin ’t Ven
Er staan nu vele bomen, waaronder hoogstam-fruitbomen. Tevens zijn er twee grote waterpartijen, borders, ’n bostuin en pergola’s. We willen een tuin met ’n natuurlijke uitstraling maar geen verwilderde tuin.

www.dewalburg.nl
Kwekerij de Walburg, ook in het najaar kan ‘De Walburg’ heel verrassend zijn. Felgekleurde asters, zwierige grassen en de meest bijzondere bladverkleuringen aan bomen en struiken laten geen bezoeker onberoerd.

www.desprenk.nl
Kruidencentrum “De Sprenk” is gevestigd in een historische boerderij, “De Sprenk”, met daar omheen 2,1 hectare grond.
De Sprenk ligt in De Mortel, gemeente Gemert Bake,l in zuid-oost Brabant. Het perceel maakte in het verleden onderdeel uit van het hoogveen gebied De Peel en is vanaf 1920 ontgonnen.

Het Blomhof
9.000 m2 tuinplezier: Kom wandelen in de tuin, laat je verrassen door de afwisselende sferen. Loop langs borders in pasteltinten of vlammende kleuren.

www.kometenhof.nl
De tuin ligt in het westen van Brabant en heeft een oppervlakte van 500 m2. Na de verbouwing aan het huis zijn we stap voor stap begonnen aan de tuin.

www.locusdulcis.nl
Deze milieuvriendelijke tuin van ca. 2.500 m2 is een eldorado voor plant, dier en mens. Allerlei dieren worden gelokt met planten die het in deze tuin prima naar hun zin hebben.

www.parkhofswalmen.nl
Aan de Beeselseweg in Swalmen ligt onze tuin, Parkhof Swalmen. De tuin wordt een aantal keren per jaar opengesteld voor publiek.

www.tuinenlauradingemans.nl
Er is een tuin ontstaan, die verdeeld is in een aantal ‘’kamers”.
Elke kamer heeft een eigen thema. Er is een grassentuin, waarin ik de grassen heb gecombineerd met o.a. rood en oranje bloeiende planten. Komende uit deze tuin wandel je het boomgaardje in, met hoogstam fruitbomen en klein fruit. In het voorjaar bloeien hier veel bollen onder de bomen.

Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig
.

Landgoederen


Landgoederen in Noord-Brabant overzicht 
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.barendonk.nl
Ten zuiden van Nijmegen, de rivier de Maas overstekend, betreedt u het Land van Cuijk. In een fraaie bosrijke omgeving liggen voor de historie belangrijke gebouwen en landgoederen. Een ervan is het Landgoed de Barendonk, dat tezamen met de landgoederen Hiersenhof, Ossenbroek, en Tongelaar een landschappelijke eenheid vormt.

www.koetshuisanneville.nl
Over de allereerste aanleg van het park (rond 1851) is niets bekend. Uit kadastrale gegevens blijkt dat dwars door het huidige park nog een pad liep, waar zelfs huisjes stonden. Een eventueel oorspronkelijk park was in ieder geval kleiner dan het huidige. Het eerste bekende ontwerp stamt uit ca. 1865. De ontwerper is onbekend, maar waarschijnlijk is hier sprake van een ontwerp door een boomkweker die ook het plantmateriaal leverde.

www.dehoevens.nl
Een verblijf op Landgoed de Hoevens geeft u het gevoel ergens op het platteland van Frankrijk te zijn. U hoeft er alleen niet zo ver voor van huis. U kunt er rondstruinen in een afwisselend landschap met lanen van eik en beuk, geflankeerd door struweel, lommerrijke bosschages en ecologisch bebouwde akkers en graslanden.

www.engel-schaluinen.nl
Op de grens van België en Nederland genieten van grenzeloze culinaire en recreatieve mogelijkheden.
Het schitterende “Landgoed Schaluinen” en gerenommeerd Grand Cafe/Brasserie “Den Engel” zorgen voor een onvergetelijk feest of dagje uit.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


www.brabantslandschap.nl
Sinds 1932 strijdt Brabants Landschap voor het behoud van natuur- en landschapsschoon in Noord-Brabant. Op dit moment heeft zij verspreid over de provincie circa 15.000 ha in eigendom en beheer.

natuurmonumenten.nl natuurgebieden Noord Brabant
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Structuurplannen


www.brabant.nl/structuurplan
Uitwerkingsplan/Regionaal Structuurplan Zuidoost-Brabant.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige


www.velt-nederland.nl
Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze

www.museumdepeel.nl
Welkom op de website van Natuurhistorisch Museum De Peel. Deze site is bedoeld als informatiebron voor eenieder die interesse heeft voor natuur en milieu.