Projecten Limburg

rojecten Limburg


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Limburg is een van de twaalf provincies van Nederland en ligt in het zuidoosten van het land. Het heeft ongeveer een bevolking van 1,14 miljoen inwoners. De hoofdstad van Limburg is Maastricht.

Limburg bestaat aan de oppervlakte voornamelijk uit zandgronden, in het Tertiair aangevoerd door de Rijn die toen veel groter en krachtiger was dan tegenwoordig. De tegenwoordig belangrijkste rivier, de Maas, was toen een vrij onbeduidende zijrivier van de Rijn. De Maas stroomt over de hele lengte van zuid tot noord door de provincie en heeft de eertijds afgezette Rijnzanden doorsneden.

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Limburg

 
 
 
 


Open tuinen


www.cactuswereld.nl
Een bezoek aan CactusWereld begint met een vriendelijke ontvangst, op z’n Mexicaans zogezegd. In de overdekte tuin van CactusWereld is het landschap van de thuislanden van vele cactussen natuurgetrouw nagebootst. U waant zich met het hele gezin in een weelderige Mexicaanse bergwoestijn

www.berslangen.nl
De rotstuin van amper 200 m2 ligt uitdagend voor het grijpen. Vanaf het overdekte terras is geen enkel gebouw zichtbaar en van buiten dringt praktisch geen geluid tot in de rotstuin door. De vijver met de zich daarin uitstortende beekjes met kabbelende watervalletjes trekt allereerst de aandacht. Het oog wordt dan meegetrokken via verschillende omhooglopende terrasjes, ondersteund door maaskeien.

www.hesperidenhof.nl

Een tuin met een oppervlakte van 3700 m², een uitgebreide collectie kuipplanten, een natuurlijk ogende vijver en veel buxushaagjes in verschillende modellen gesnoeid.

www.lijsterhof.nl
De tuin van de “Lijsterhof” is een typische cottagegarden, welke vanaf 1939 in verschillende periodes is aangelegd en uitgebreid. Kenmerkend is het aanwezige niveauverschil dat bij het terras in de voortuin duidelijk is te zien. Bijzonder verrassend zijn de vele aparte hoekjes met mooie boompartijen en doorloopjes. 

www.inekegreve.nl
De tuinen worden gedomineerd door de strakheid van de hagen en samen met de groensculpturen bieden zij een lijnenspel dat zomer en winter boeiend is. Op het voorplein met het groene prieel, de groenblijvende vormen en de muurfonteinen kunnen bezoekers genieten van de rust die alleen groen kan geven. Om daarna verrast te worden door de kleurrijke tuinen.

www.rotstuin.com
Ieder jaar is er ode gelegenheid tot het bezichtigen van mijn 550m2 grote rotstuin. In deze tuin zijn meer 60 ton verschillende soorten stenen verwerkt, waaronder lava, tuf, maanrots en maaskeien er is gebruik gemaakt van een variabele beplanting. Het oudste gedeelte van de tuin is ongeveer 14 jaar oud.

www.tuinenzo.nl
Onze tuin ligt in het zuiden van Nederland, in Sittard.De tuin is ongeveer 8,5 meter breed en 25 meter lang. Belangrijk voor ons is een goed “groen raamwerk”, je moet zowel in de zomer als in de winter van je tuin kunnen genieten.

www.roelstuin.nl
Als wij in de tuin zitten, dan vinden we daar graag een rustige omgeving.Dat houdt voor ons in, dat we niet teveel afgeleid willen worden door allerlei zaken. Als voorbeeld heb ik een park in gedachte gehad, waar veel gras is, een waterpartij en veel bomen en struiken.

Emmys Tuin
De tuin is voornamelijk een verzameling van vaste en 1 jarige planten, op het moment heb ik er ongeveer 1600 verschillende soorten in staan en het worden er vast meer als ik zo door ga.


Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Landgoederen


Landgoederen in Limburg overzicht 
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.landgoednederhoven.nl
Het NSW-landgoed van 9 ha is opengesteld voor wandelaars en fietsers. Het zijn de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor logeergasten en geïnteresseerden, die hoog in het vaandel staan.

www.schoutenhof.nl
Het Landgoed Schoutenhof in het zuidlimburgse Epen, ligt als het ware ingebed in de Geulvallei, een van Limburgs mooiste dalen. Met ’n prachtig uitzicht op heuvels en bossen, die direkt aansluiten op het eigen een hectare grote park.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


natuurmonumenten.nl natuurgebieden Limburg
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Structuurplannen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.