Projecten Gelderland

Projecten Gelderland


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.
Gelderland is een provincie in Midden-Nederland. Gelderland wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door het Veluwemeer, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad is Arnhem.

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Gelderland


Open tuinen


www.appeltern.nl
De Tuinen van Appeltern is Nederlands enige objectieve tuinvoorlichtingsinstituut, dat bestaat uit een 13 hectare groot tuinenpark met meer dan 180 verschillende voorbeeldtuinen

www.arnoldshof.nl
Arnoldshof is een particuliere tuin die verschillende delen omvat in moderne westeuropese stijl en ook een natuurlijk ogende japanse wandeltuin van het type “bergen-levend water”, gebaseerd op de gebruiken van de 9e – 12e eeuw. 

www.tuitert.com
Een Engelse cottage tuin met klinkerpaadjes, borders en oude fruitbomen.

www.atelierbep.nl
Onze boeiende cottagetuin van 2500 vierkante meter groot ligt tussen de landgoederen de Engelenburg en het Leusveld in.

www.defantasietuin.nl
In deze tuin vindt u onder meer ruige rotswanden, klaterende watervallen en kabbelende beekjes. De fantasietuin ’t Loo breng u helemaal in zuidelijke sferen. De wandeling voert langs intieme grotjes en kuipen met mediterrane planten.

www.huzarenhof.nl
Welkom in “De Huzarenhof”, onze grotendeels door bos omgeven liefhebberstuin met een oppervlakte van ca. 3300 m².

Keihave vijvertuin
Vijvertuin “De Keihave” is schitterend gelegen aan de rand van het dorp Gorssel. De tuin heeft een oppervlakte van ruim 1 ha. De Keihave ontleent zijn naam aan de vele zwerfkeien, die her en der verspreid liggen op het terrein.

www.kijktuinen.nl
Tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg in Nunspeet liggen de ruim vier hectare grote Kijktuinen.

www.kleinknoevenoord.nl
Landschapstuin Klein Noevenoord

Boerderijtuinen Warnsborn
In een landelijke omgeving van De Veluwe ligt de tuin Klein Warnsborn.

Oener kijktuin
De Oener Kijktuin bevindt zich in het buitengebied van Oene, een klein dorpje in de IJsselvallei, en is aangelegd op een terrein van ruim 11.000 m².

 

Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

 

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

 

Landgoederen


Landgoederen in Gelderland overzicht
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.hethaveke.com
Midden in het Gelderse plaatsje Eefde, vlakbij Zutphen, vindt u “Landgoed ’t Haveke”. Een in 1860 gebouwd herenhuis, omgeven door een schitterend 14 hectare groot Engels landschapspark met bos en verzorgde gazons.

www.marienwaerdt.net
De Heerlijkheid Mariënwaerdt is een landgoed van ruim 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, middenin het rivierengebied, tussen de dorpen Beesd en Tricht, in de gemeente Geldermalsen.

Meer directe links naar landgoederen:

www.landgoedtongeren.nl
www.leperkoen.nl
www.lutjekossink.com
www.landgoedmolecaten.nl
www.oldputten.nl
www.vriezenhuis.nl
www.schovenhorst.nl
www.t-ross.nl
www.engelenburg.com
www.huisdevoorst.nl
www.mellard.nl
www.zelle.nl
www.spaensweerd.nl
www.holthurn.nl

 

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

 

Parken en recreatiegebieden


www.voorstonden.nl
Sinds 1825 is na de grootscheepse verbouwing van het oorspronkelijk middeleeuwse huis Voorstonden en na de aanleg van het bijbehorende park een unieke buitenplaats ontstaan. De grachten zijn al gegraven in de 16e eeuw; het Engelse park met landschappelijke vormen en grote vijvers is ontworpen door J.D.Zocher jr. De zuid-tuin met buxus en rozen is geometrisch, naar een ontwerptekening van L. Springer, begin 20e eeuw, en onlangs grotendeels gereconstrueerd.

natuurmonumenten.nl natuurgebieden Gelderland
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

 

Structuurplannen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig
.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

 

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige


www.debeeldentuin.nl
De Beeldentuin in Garderen is in 1994 gestart met de productie en verkoop van tuinbeelden. Wat klein begon is tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot de grootste beeldentuin van Nederland. Eerst bestond het assortiment alleen uit betonnen dierfiguren, sokkels, vogelbaden, kinderfiguren, bloembakken, fonteinen, etc., zowel in natuurlijk beton als handgeschilderd. Deze tuinbeelden werden zelf geproduceerd of ingekocht in Nederland, Italië, Engeland, Spanje, etc..