Projecten Friesland

Projecten Friesland


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.
Friesland is een provincie in het noorden van Nederland, in het oosten begrensd door Groningen en Drenthe, in het zuiden door Overijssel en Flevoland, in het zuidwesten door het IJsselmeer, en in het westen en noorden door de Waddenzee (buiten de Waddeneilanden door de Noordzee). Met de Afsluitdijk is Friesland verbonden met Noord-Holland. Tot de provincie behoren de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze zijn per veerboot bereikbaar vanaf de Friese kust (Harlingen, Holwerd en Lauwersoog in Groningen). Friesland heeft ongeveer 643.000 inwoners. De hoofdstad ervan is Leeuwarden.Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Friesland


Open tuinen


www.artuin.nl
U wordt van harte uitgenodigd om in de bezoektuin aan de Foarwei 32 in Oudwoude een aangename wandeling te komen maken. U bent welkom op afspraak en op “goed geluk”.

www.speerstra-zathe.nl
Er is een nieuwe manier om het noorden van Friesland en Groningen te (her)ontdekken: door als uitvalsbasis voor uw trips in een wonderschone omgeving te kiezen voor ‘Speerstra State’ in Suameer, gelegen aan het Bergumer Meer. 

www.dekruidhof.nl
Een wandeling door De Kruidhof brengt u langs 17 thematuinen, elk met hun unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er ruim 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en kennen zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen.

www.jakobstuin.nl
Jakob’s tuin is gelegen op het stoere Friese land. De grond is er zwaar en de uitzichten ver. Regen en wind meedogenloos en guur. Met harde hand regeert hier Moeder natuur. In de tuin kunt u kennis maken met een breed assortiment tuinplanten
met een natuurlijke uitstraling.

www.merelhof.nl
De tuin van 1 hectare groot is het best te karakteriseren als landschapstuin. Door de gevarieerde aanplant, van cottageachtige tuin naar vogelbos en natuurvijver, is een afwisselend geheel ontstaan. Al wandelend door de tuin zult U verrast worden door de vele hoekjes en intieme plekjes.

 

Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

 

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Landgoederen

Landgoederen in Friesland overzicht
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.eysingastate.nl
In dit prachtige recreatiegebied is het eeuwenoude Landgoed Eysinga-State gesitueerd. Het landgoed is schitterend gelegen op de zandgronden tussen Sint Nicolaasga en Langweer.

www.overcinge.nl
Besloten gelegen tussen bos en glooiende weilanden is Landgoed Overcinge in Havelte een oase van rust en ruimte met de monumentale sfeer en stijl die hoort bij een 17e eeuwse havezate. En dit op slechts 20 minuten van Zwolle.


Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


www.nationaalpark.nl/schiermonnikoog
Het Nationaal Park Schiermonnikoog is het eerste nationaal park volgens de moderne betekenis. Samen met Nationaal Park Duinen van Texel, vormt dit park het zwaartepunt in de bescherming van een waddeneiland-biotoop.

natuurmonumenten.nl natuurgebieden Friesland
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

-> Klik hier om een project suggestie toe te voegen

Structuurplannen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.