Projecten Drenthe

Projecten Drenthe


Landschapsarchitectuur.net heeft per provincie diverse soorten projecten op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening verzameld.
Deze lijst wordt continu aangevuld door verwijzingen naar projecten van een van de bureau’s.
Wanneer u een nuttige aanvulling heeft voor deze lijst, dan kunt u contact met ons opnemen.

Drenthe is een Nederlandse provincie, gelegen in het noordoosten van het land. Grofweg gezien grenst het in het noorden aan de provincie Groningen, in het oosten aan Duitsland, in het zuiden aan de provincie Overijssel en in het westen aan de provincie Friesland. De hoofdstad is Assen.

Bekijk ook eens de:
Tuin- en Landschapsarchitecten bureau’s in Drenthe

 
 
 
 


Open tuinen


www.hofvaneursinge.nl
‘De Hof van Eursinge’ is de middelste tuin van de voormalige drie tuinen van Eursinge. Achter de prachtige 300 jaar oude monumentale Saksische boerderij met authentieke schaapskooi treft men een verscheidenheid van tuinstijlen en tuinkamers aan, o.a. De Hostatuin, de druiventuin, de mediterrane tuin, vijvertuin en een Japanse tuin. 

www.polletuin.nl
In alle rust een wandeling maken en genieten van een prachtig stukje natuur, dat kan in de ‘Polletuin’ van Margreet.Bij een bezoek aan de Polletuin kunt u even uitrusten bij een kopje koffie of thee in de ‘Proatschuure’! Ook kunt u kunst bekijken in onze galerie met wisselende exposities.

www.sjkremer.nl
Op deze website vindt u wat gegevens over de natuurlijk aangelegde tuin die gelegen is in een landelijke omgeving bij een oude Saksische boerderij tussen eiken van ongeveer 140 jaar oud. De oppervlakte van deze tuin is 5000 m2. Er zijn ongeveer 80 verschillende soorten hosta’s te zien en een prachtige verzameling irissen.

www.indetuinenvanruinen.nl
Rondom een ruim 100 jaar oude appelboom, overgebleven van een vroegere boomgaard, heeft de kunstschilder Ton ter Linden gedurende 30 jaar een ruim anderhalf hectare grote tuin aangelegd waarin zijn beleving van natuur en kunst met grote passie en vakmanschap tot expressie zijn gebracht.

Bartjes tuin
De tuin heeft een eigen stijl en we hebben hem zelf ontworpen en samen aangelegd. Ook de meeste planten zijn zelf gekweekt. De tuin heeft een oppervlakte van 2000 vierkante meter en ligt op een van de mooiste plekjes van de hondsrug.

www.tuiningrolloo.nl
Tussen rietgedekte boerderijen, in het centrum van het pittoreske dorp Grolloo, bevindt zich onze tuin van ca. 2000 m². De hoge bomen in de directe omgeving van de tuin vormen een natuurlijke begrenzing en geven een ruimtelijk effect. Borders met veel vaste planten bloeien van het voorjaar tot diep in het najaar.

www.trondbargie.nl
Tijdens uw verblijf kunt u vertoefen in de door ons aangelegde siertuin van een halve hectare. Lekker buiten ontbijten of een kleine wandeling tussen de bloemen en vlinders. Als u graag een keer zou willen tuinieren dan mag u gerust een keer helpen.


Bijzondere woongebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere werkgebieden

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Landgoederen


Landgoederen in Drenthe overzicht 
Een overzicht van alle landgoederen in deze provincie is te vinden op www.landgoederen.net Het informatie startpunt met alle informatie, regels, procedures, tips en adviezen over het vormen van een nieuw landgoed.

www.speulman.com 
Landgoed Tolhek is landelijk gelegen in het Drentsche Aa gebied. Sinds 2002 verheven tot Nationaal beek – en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Bijzonder omdat het om een uniek natuur – en cultuurlandschap gaat.

www.berenkuil.nl

Landgoed “De Berenkuil” biedt u 50 ha gevarieerd natuurterrein, met jeneverbes, bos en heide, waar zelfs de verstilde vennetjes niet ontbreken. Vanzelfsprekend autovrij, dus ruim baan voor wandelaars, fietsers en miniberen. Meer dan 80 % van onze 500 plaatsen is toeristisch.

www.vakantierijck.nl
Welkom op Landgoed ’t Wildryck, een bijzonder recreatiepark in het Drentse Dieverbrug. Landgoed ’t Wildryck is ontstaan temidden van de bossen aan de rand van Nationaal Park het Drents Friese Wold. Landgoed ’t Wildryck ademt een sfeer van rust, verleidt elke gast tot een rustiger ritme en dompelt u onder in een sfeer van verwennerij.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Parken en recreatiegebieden


natuurmonumenten.nl natuurgebieden Drenthe
Natuurmonumenten beschermt en beheert 90.000 hectare verdeeld over 330 natuurgebieden. In deze natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten het hele jaar honderden activiteiten.

Structuurplannen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Studies

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Prijsvragen

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Bijzondere openbare ruimtes

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.

Overige

Op dit moment nog geen projectverwijzing aanwezig.